Om 100serie

 

100serie er et unikt designprosjekt som endelig presenteres i form av en utstilling. Vi har hentet inn de beste innenfor norsk design, og latt de få utfolde seg på en helt ny måte.

Vi ønsket å forene flere forskjellige stilarter innenfor design. Bidragene er blitt til et fantastisk prosjekt som vi vil dele med publikum.

Prosessen

Fem forskjellige norske designstudioer ble invitert til å delta i dette innovative prosjektet. Vi ønsker å vise frem den spennende prosessen som ligger bak moderne masseproduserte varer. De forskjellige studioene ble oppfordret til å presentere forskjellige perspektiver på masseproduksjon. Vi ønsket oss ulike tilnærminger innenfor møbeldesign, grafisk design, industrielt design og interaktivt design. Dette var noe alle de forskjellige studioene har lykkes veldig bra med. Med 100serie har vi fått frem bredden innenfor norsk design.

Unike produkter

Sluttresultatet er at hvert studio har skapt et unikt produkt som er funksjonelt og salgbart. Det er produsert 100 av hvert produkt. Det er med andre ord snakk om eksklusive varer som ikke er tilgjengelige for så mange. Dette konseptet er helt nytt i Norge, og vi er veldig stolte av det som er blitt produsert. Bidragene til 100serie viser at masseproduksjon kan være mye mer enn det man er vant til å se på det som. Det er nok mange som vil få seg en overraskelse når de ser resultatet.

Utstillingen

I forbindelse med 100serie vil vi også lansere en utstilling som er tilgjengelig for alle. Her vil man ikke bare kunne se de endelige produktene, men også prosessen som førte frem til disse. Man vil kunne se bilder av alt som har skjedd fra start til slutt. Dette gir et unikt innblikk i hvordan produkter skapes. Vi håper at mange vil fatte interesse for utstillingen, og får oppleve 100serie på nært hold. Det er lagt ned et omfattende arbeid i å kvalitetsikre alle deler av utstillingen. Formidling er høyt prioritert, og noe vi har satset store ressurser på.

Fokus på norsk design

Innenfor norsk design finnes det mange spennende navn som knapt blir omtalt i mediene. Derfor er situasjonen utfordrende for de som ønsker å vise frem nye designprodukter. Mer oppmerksomhet vil gi bedre vekstvilkår for denne bransjen. Derfor håper vi å bryte noen barrierer med 100serie. Vi har brukt mye tid på å utforme et konsept som har potensiale til og treffe en nerve i folket. Med 100serie vil vi rette søkelyset mot alle de designerne som fortjener mer oppmerksomhet. Det er mange i Norge som har et stort talent, og som fortjener større muligheter. Dessverre ligger Norge langt etter mange andre land på dette området. I utlandet blir de største designerne hyllet og lagt til rette for. Det er ingen grunn til at nordmenn ikke skal få den sammen støtten i dette landet.

Med 100serie vil vi vekke engasjement blant de som ikke tidligere har vært opptatt av design. Samtidig ønsker vi å få med oss alle de som brenner for dette fagfeltet. Det er mange som har mye å bidra med, og vi håper at de vil la seg begeistre av 100serie. Vi er endelig klare for å vise frem noe av de beste innenfor norsk design.

Privacy Policy