Om møbeldesign

 

De aller fleste har i det minste indirekte et forhold til møbeldesign. Uavhengig av hvilke møbler man kjøper så er produktene et resultat av bevisst design.

Møbeldesign har eksistert helt siden mennesker begynte å benytte seg av møbler. I dag er dette en stor bransje som er preget av høy konkurranse.

Fra småskala til masseproduksjon

Møbeldesign og produksjon var tidligere en virksomhet for små aktører. Ofte var det bare en møbelsnekker eller et lite firma som gjorde alt fra design til produksjon av møblene. Samfunnet har senere utviklet seg i retning av mer masseproduksjon, og møbler er ikke noe unntak. Dette har naturlig nok fått konsekvenser for designprosessen. I dag er det helt andre krav og forventninger som legges til grunn når man skaper nye produkter. Designere må ta hensyn til alt fra funksjonalitet og estetikk til hvordan møblene pakkes sammen.

Norsk kvalitet

Norsk møbeldesign er kjent for å holde høy kvalitet. Derfor har mange designbedrifter overlevd på tross av den økende konkurransen i bransjen. Tidligere var det også mer møbelproduksjon i Norge, men dette er ikke lenger like kostnadseffektivt. Bransjen har vist seg å være innovativ og uredd i møte med internasjonal konkurranse. Det er gode grunner til å tro at norsk møbeldesign har solide vekstmuligheter i fremtiden.

Et voksende marked

Det blir stadig større behov for møbler i Norge. Nordmenn har kastet seg på interiørbølgen, og mange velger å pusse opp ofte. Dette fører også til at flere ønsker å bytte ut eldre møbler med nye. Derfor ser vi et voksende marked for møbler. Dette er positivt for alle de som lever av møbeldesign i Norge. Samtidig er det «trendy» å kjøpe lokale produkter som er forankret i lange tradisjoner. Mange norske møbeldesignere har vært flinke til å lage produkter som gjenspeiler denne utviklingen.

Viktig for 100serie

Møbeldesign var en helt naturlig komponent i 100serie. Denne typen design er såpass viktig for så mange at den er vanskelig å komme utenom. Alle møter møbeldesign hver dag uavhengig av om de befinner seg i sitt eget hjem eller på arbeidsplassen. Derfor tror vi at denne delen av prosjektet kan vekke begeistre blant mange nordmenn. Utstillingen og prosjektet ønsker å dra nytte av denne effekten på en god måte. Derfor har vi gitt møbeldesignerne fritt spillerom til å delta i 100serie. De har fått skape de det ønsker, og har virkelig sluppet kreativiteten løs. Denne prosessen har gitt noen spennende resultater som ingen bør gå glipp av.

Møbeldesign har hatt en enorm utvikling i løpet av de siste tiårene. Man har gått fra småskala til masseproduksjon. Samtidig har konkurransen blitt større, og kravene har forandret seg kontinuerlig. Dette gjør at dagens møbeldesignere har enda større utfordringer enn noen gang. Dette gjør at flere skaper innovative produkter. Norsk møbeldesign har hatt en positiv utvikling, og vi er glade for å ha med denne bransjen i 100serie. Dette er en type design som er relevant for alle mennesker i samfunnet. Resultatet av møbeldesign omgir oss nesten uansett hvor vi befinner oss.

Privacy Policy